Futureproof klimaattechniek 2019 B+B
  • Home
  • Programma
  • Sessies
  • Sprekers
  • Aanmelden
  • Deelnemers
  • Locatie
  • Informatie
Futureproof klimaattechniek 2019 B+B
Futureproof klimaattechniek 2019 B+B
  • Home
  • Programma
  • Sessies
  • Sprekers
  • Aanmelden
  • Deelnemers
  • Locatie
  • Informatie

Sessies

 

Sessie 1 Kansrijke mogelijkheden verduurzaming bestaande bebouwde omgeving

Spreker: Ad van Bokhoven, KWA adviseurs

Met behulp van een ontwikkelde vergelijkingsmethode, op basis van de minimaal benodigde investering en de potentie om CO2-uitstoot te voorkomen, kan per gebruikerssituatie in het MKB worden bepaald welke duurzame propositie voor warmte en koudelevering het beste kan worden toegepast in de bestaande bebouwde omgeving.

 

Sessie 2 Lagere GWP betekent soms grotere verantwoordelijkheden

Spreker: Lieke Koets, Energie Consult Holland BV 

Met de HFK-afbouw beweegt de markt richting koudemiddelen met een lagere GWP-waarde. Deze koudemiddelen kunnen eigenschappen hebben zoals (lichte) ontvlambaarheid (A2L klasse), giftigheid of zuurstofverdrijvend bij het vrijkomen in een beperkte ruimte. Wat betekent dit voor de installateur, gebouweigenaar en gebruiker van het gebouw? Zijn er aanvullende zaken waar je aan moet denken? Hoe zit het precies met de veiligheidsaspecten en de verantwoordelijkheden, waar moeten betrokken partijen rekening mee houden? 

 

Sessie 3 Duurzaam gekoeld ventileren met 0 op de meter ja dat kan!

Spreker: Willem van Dijk, technisch commercieel adviseur Air@work

Energiebesparend duurzaam klimatiseren zijn de uitgangspunten van de presentatie voor een gezond binnenklimaat. Door een keuze van de juiste systemen zijn aanzienlijke besparingen te behalen en kwaliteit verbeteringen in de lucht te realiseren. Tijdens de presentatie zal Willem van Dijk zijn kennis delen hoe deze systemen optimaal ingezet kunnen worden om een maximaal resultaat te behalen in verschillende toepassingen. De volgende systemen zullen o.a. worden besproken: Energy efficiënte warmteterugwinning en indirecte verdamping koeling met een bijzonder hoge COP/EER, Hybride systemen een combinatie met warmte pompen, Elektrostatische filtratie systemen voor filtering tegen fijnstof, virussen en bacteriën. Vergelijkbaar met een absoluutfilter maar dan met een zeer lage drukval.


Sessie 4 Hoe zet je de juiste techniek in, sturen op werkelijke data!

Spreker: Huub Keizers, TNO 

TNO doet volop onderzoek dat moet leiden tot verbetering in de klimaattechniek. Zowel om met slimme toepassingen het energieverbruik te beperken als om gezonde lucht in de gebouwen te garanderen. Hierbij maakt TNO gebruik van de nieuwste innovaties in automatisering. Een deel van de onderzoeken is afgerond en klaar voor de praktijk; een ander deel nog niet en zal de komende jaren klaar voor de praktijk zijn. Keizers zal ingaan op de onderzoeken. Een belangrijk deel van de onderzoeken richten zich op big data als basis van optimalisatie, slimme aansturing van installaties, kwaliteitsbewaking en het voorspellen wanneer renovatie noodzakelijk is. Ook de rol van de gebruiker van klimaatystemen wordt door TNO onderzocht. Uit onderzoek blijkt dat daar nog het een en ander aan te verbeteren valt. Dat geldt ook voor optimaal energiegebruik. Monitoring van een groot kantoor maakte duidelijk dat daar nog vaak tegelijkertijd verwarmd en gekoeld wordt, terwijl dat met installaties in dat gebouw niet nodig is. TNO werkt aan een systeem om deze vorm van energieverspilling te detecteren en met de juiste instellingen van het klimaatsysteem te voorkomen.

 

Sessie 5 Duurzame installaties met goede afstelling en natuurlijke koudemiddelen.  

Spreker: Kees Oostrum, Opleidingscentrum GO

De milieubelasting van gebouwen kan met energie-efficiënte installaties omlaag worden gebracht. Echter zo'n installatie in de technische ruimte geeft nog niet de garantie dat de potentiële prestaties behaald worden. De installatie moet namelijk goed afgesteld worden en dat is niet altijd het geval. In zijn presentatie gaat Kees Oostrum in op de meest voorkomende fouten en hoeveel energie je kunt besparen als je de installatie wel goed inregelt. Oostrum gaat ook in op koudemiddelen. Huidige gangbare middelen in klimaatinstallaties als R410A moeten in zijn ogen op lange termijn vervangen worden door laag-GWP-middelen; natuurlijke koudemiddelen zijn daarbij volgens hem de beste optie. Hij zal vertellen over mogelijkheden van deze middelen in de utiliteit.

Futureproof klimaattechniek 2019 B+B

Futureproof klimaattechniek 2019 B+BRegistratiewebsite voor Futureproof klimaattechniek 2019 B+B

Ellen van der Hoorninschrijven@vakmedianet.nl

Ellen van der Hoorninschrijven@vakmedianet.nlhttps://www.futureproofklimaattechniek.nl

2019-03-26

2019-03-26

OfflineEventAttendanceMode

EventScheduled

Futureproof klimaattechniek 2019 B+BFutureproof klimaattechniek 2019 B+B0.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z

Van der Valk UtrechtVan der Valk UtrechtWinthontlaan 4-6 3526 KV Utrecht Nederland

Sponsors

 
 
 

Organisatie

 

 
 
 
 
 

 

Locatie

Van der Valk hotel
Winthontlaan 4 -6
3526KV Utrecht
vandervallkhotelutrecht.nl

Sponsor worden?

Gejo Flierman
gejoflierman@
vakmedianet.nl
Tel: 088 - 5840 962

Contact

Meer informatie of vragen, bel naar Klantenservice Vakmedianet:
088 - 5840 888

 

Vakmedianet. Auteursrecht voorbehouden.
Op gebruik van deze site zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Gebruiksvoorwaarden, Disclaimer en Privacy Statement
Vakmedianet logo